dimecres, 5 de febrer del 2014

LA CLASSE DEL TIÓ JA SABEM MOLTES COSES DELS PINGÜINS!

El primer de tot és donar-vos les gràcies a totes les famílies que ens ajudeu a tirar endavant aquest projectes que van sogint en el dia a dia de la classe. Sense vosaltres, res d'això no seria possible.

Poc a poc anem descobrint més coses dels pingüins i anem resolent petites incognites que teniem. Fa uns dies, en Jofre va portar un full amb informació dels pingüins. Allà vam descobrir que els pingüins no tenien mans, sinó PALES o ALETES que fan sefvir per nedar. Com totes dues paraules porten la lletra A, que és la lletra que estem treballant a la classe, les vam voler escriure a la pissarra.
En Lluís també va portar-nos un vídeo i un Power Point on explicava moltes coses dels pingüins.






Aquí vam aprendre que el pingüí més gran és el PINGÜÍ REIAL, tot i que hem de seguir investigant una mica sobre el tema. Avuí hem trobart en un llibre de l'Elena que el més gran és el PINGÜÍ EMPERADOR.
Vam veure que hi havia pingüins que només mesuraven 40cm d'alçada. NO sabiem què vollia dir això, així que vam pensar en què necessitavem per mesurar i saber quant eren 40cm. Aquí us transcric una part de la conversa que vam tenir:

MÍRIAM- Com podem mesurar 40 cm?
JOFRE- Amb un "metro"
ADEL- Jo, quan vaig a Barcelona, a vegades baixo unes escales i agafo el "metro"

Com podeu veure, vam haver d'explicar diferències entre una cosa i l'altra....

Avui alguns nens han portat unes cintes mètriques a la classe, així que hem decidit mesurar-nos. Hem estat pensant com fer-ho i hem decidit dibuixar el metre en un paper gran, i després podrem apuntar quan mesurem cadascú.










A més de tot això, també sabem com neixen els pingüins, què menjen i si tenen pels o plomes. Ja que l'Elena, l'Adel i la Paula també ens han portat llibres i un peluix.
Pregunteu-li als petits i feu que us expliquin tot el que saben!!!

Ja us explicarem cap a on evoluciona el nostre projecte!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada